zaterdag, 24 december 2011 22:37

Hockey: een technische moeilijke sport!

Written by
Rate this item
(4 votes)

“Hockeyers die creativiteit en souplesse aan de dag leggen geven kleur aan hun sport. Hockey wordt pas interessant met spelers met een grote hoeveelheid aan technisch kunnen. Goed individueel spel bepaalt in hoge mate het spelniveau van het gehele team. Hockey leren start met het leren beheersen van de basisvaardigheden”.

Een kind dat start met hockeyen krijgt deze mooie maar technische moeilijke sport het best in stappen geleerd.

"Niets is praktischer dan een goede theorie" uit het tijdschrift "Coachen" (september 1990).

Hieronder een paar bronnen om dit proces op een deskundige wijze op te bouwen en om het kind met plezier te leren hockeyen:

  1. Trainingsplan ( 6 tot 17 jaar ) Van beginnersniveau tot en met topniveau  (http://www.sports-media.org/Trainingsplan-hockey-Jeugd.pdf )
  2. Van Benjamin-hockey tot elftalhockey (volgens het KNHB mini-hockeyplan ) De KNHB heeft het Mini-Hockey Plan Nederland ontwikkeld. In dit plan wordt uitvoerig beschreven hoe de ontwikkeling is van de F-jeugd tot elftalhockey, D-jeugd.
  3. Oefenstof voor 6-en 7-jarigen: De bedoeling van dit boekje is de trainers voldoende afwissellende oefenstof aan te bieden, ondersteund door het gebruik van eenvoudige, kleurrijke materialen (uit de Spelcontainer). Hier vindt u een uitgebreid scala aan oefeningen die gedurende het seizoen met deze doelgroep gedaan kunnen worden. In afstemming met de eigen vereniging (verenigingsjeugdplan) is het mogelijk om een goed programma aan te bieden. In dit boekje wordt ook informatie gegeven over de kenmerken van jeugd op deze leeftijd, de trainingsopbouw en de manier waarop op simpele wijze een trainer de oefening kan veranderen, waardoor voor de F-jeugd weer een compleet nieuwe uitdagende situatie ontstaat.  

Reglementen 

Video's (Engelstalig)

Hockey Grip 

Basic Skills

Individual skills

Passing tips

Receiving tips

Dribbling tips

Goal scoring

How to attack

Defending

How to tackle

The Goal keeper

Video's ( Nederlandstalig )

De basistechnieken ( 14 afleveringen met autoplay op Youtube )

Dezelfde basistechnieken met benamingen ( duidelijk overzicht )

 

Read 2748 times Last modified on zaterdag, 24 december 2011 23:05
Login to post comments