vrijdag, 18 januari 2013 11:57

Sportalyzer:

Written by
Rate this item
(0 votes)


een App om bewegingen te analyseren

Hogeschooldocenten bij de Academie voor Sportstudies aan De Haagse Hogeschool M. Bosman en J. Hoeboer

Inleiding

Eén van de grootste uitdagingen voor een docent of coach is het bekijken van een beweging die uitgevoerd wordt door een sporter. In enkele tienden van seconden neemt de coach de beweging waar. Vervolgens wordt van de docent of coach verwacht op grond van de waarneming een analyse te maken om de sporter van feedback te voorzien.

Nog geen 10 jaar geleden was het bekijken en analyseren van technische sportbeweging een vaardigheid die een docent lichamelijke opvoeding of een sportcoach met het blote oog moest ontwikkelen. Een gedetailleerde analyse van een beweging was wel mogelijk maar hiervoor was een camera en een computer en veel tijd nodig om bewegingen te kunnen analyseren.

In de afgelopen jaren zien we in hoog tempo toepassingen ontstaan die een snelle en precieze analyse van een technische sportbeweging mogelijk maakt. Om coaches te helpen bij het waarnemen van bewegen en op grond van die waarneming een analyse te maken is de Sportalyzer ontwikkeld. De Sportalyzer is zo ontwikkeld dat zowel het waarnemen als het analyseren van een beweging eenvoudiger en effectiever worden.

Lees hier het gehele artikel

Read 2172 times
Login to post comments